دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته طراحی مد و لباس (دانشگاهی و غیردانشگاهی) از کجا شروع کنند؟

فشن، مد، طراحی لباس و... موضوعاتی هستند که بخاطر ماهیت جذاب خود که هر روزه با نوع پوشش عموم مردم و سلبریتیها و… در ارتباط است مورد توجه بسیاری قرار گرفته و در دانشگاه و یا کلاسهای آزاد برای آموزش آن هزینه کرده، زمان گذاشته و فرد انرژی زیادی که گاها تا چند سال طول میکشد برای این امر میکنند. اما بخش زیادی از این خواسته نتیجه تمایلات و احساسات افراد نسبت به ماهیت هنری این رشته بوده و بیش از پیش آنها را هیجانی کرده و تمایل به خلق و ابداع را ناگهان در آنها بیدار میکند و وارد این رشته و حوزه میشوند. اما نکاتی قابل تامل وجود دارد که شروط موفقیت این رشته در ادامه و پس از اتمام آموزشها است که بخاطر شکل و ساختار این رشته یا به حاشیه رانده شده و یا در پس ظاهر جذاب این رشته پنهان میشوند.
نباید فراموش کرد که این رشته با اینکه ذاتا رشتهای هنری است ولی خروجی آن صرفا یک اثر هنری بشمار نمیآید و این اولین و مهمترین وجه تمایز این رشته نسبت به رشتههای معمول هنری است. طراحی لباس رشتهای هنری است که محصول آن نه مربوط به اقلیت و بخش خاص بلکه مربوط به عموم جامعه بوده و محصول را تبدیل به مادهای صنعتی کرده (#صنعت_مد) و نقش محصول مصرفی به آن میدهد.
بنابراین میتوان رشته طراحی لباس را اینگونه تعریف کرد که رشتهای با ماهیت هنری ولی با جنبههای عمومی و اجتماعی است که برای موفقیت در آن صرفا خلاقیت هنری توان رقابت در بازار را نخواهد داشت.
به همین خاطر همواره پیشنهاد میشود برخی مهارتها در کنار مهارتهای هنری طراحی لباس نیز آموزش داده شود.
اولین مهارت، مهارت دوخت و الگوسازی است برای هرچه بهتر پیاده کردن ایدهها بر روی لباس و بالا بردن قدرت خلق بیشتر.
دومین مهارت، مهارتهای کسب و کار است برای موفقیت در بخش فروش، بازاریابی و موفقیت در عرضه محصول.
بنابراین اگر بخواهیم گامبهگام برای یک دانشجوی طراحی لباس مراحل ورود به بازار کار پس از تحصیل را بنویسیم شاید مراحل زیر سادهترین نمونه این ساختار را نشان دهد:
۱. یادگیری مهارتهای مرتبط به طراحی لباس، الگوسازی و دوخت؛
۲. یادگیری مهارتهای مربوط به اصول کسب و کار با محوریت مد و لباس؛
۳. تدوین مسیر و هدف شغلی؛
۴. تهیه بیزینس پلان؛
۵. هدفگذاریهای کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت؛ و
۶. کسب مهارتهای جانبی (فن بیان، فن مذاکره، ارتباطات و…).
البته که تمام این ۶ مورد باید با مهارتهای دیگری در طول مسیر اعم از خودباوری، اعتماد به نفس، حذف عادات نامطلوب، مسئولیتپذیری و تمام موارد۴۰گانه که نقش پررنگی در شروع، پیشرفت و موفقیت شما خواهند داشت همراه شود.

About آیدین جوانی
آیدین جوانی متولد 1359 مدیرمسئول آکادمی مد مهرازی مدیرمسئول انتشارات مهرازی
More Posts by آیدین جوانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.