چرا تفکر سنتی در کسب و کارهای مرتبط با مد و لباس شکست میخورد؟

رونق و موفقیت کسب و کارها کاملا مرتبط با نیازهای مشتریان است، بعبارتی مشتری نیازهایی پیدا کرده و برای برآورده کردن نیازهای خود دنبال محصول و یا خدمات مناسب میرود. در گذشته به دلیل ساختار اجتماعی و شیوههای رایج ارتباط میان مشتری و ارائه دهنده خدمات، معمولا مشتری به دنبال ارائه دهنده خدمات رفته و محصول یا خدمات خود را دریافت میکرد. امروزه چندین عامل باعث تغییر این رویه شده؛ اول اینکه محصولات و خدمات تخصصیتر ارائه میشوند؛ دوم، ارایه دهندگان خدمات و محصولات بسیار بیشتر و متنوعتر از گذشته است و حتی در برخی موارد تعداد آنها از میزان نیاز بازار هم بیشتر شده و برای عرضه خدمات و محصول باید رقابت کرد، سوم، امروزه مردم آگاهتر شده و صرفا با یک تبلیغ مجلهای یا تلویزیونی و بدون تحقیق و بررسی تجارب سایرین سراغ آن محصول و یا خدمات نمیروند؛ چهار، نیازها بسیار گسترش یافته و متنوعتر شده بنابراین گستره ارائه محصولات و خدمات آنچنان وسیع شده که یافتن محصول و خدمات مورد نیاز از شکل سنتی خود بسیار فاصله گرفته است.
تمام این موارد و بسیاری موارد دیگر باعث میشود تفکر و شیوه سنتی کسب و کار قدرت و توانایی فعالیت در بازار را نسبت به سایرین که از شیوههای مدیریت نوین در کسب و کارهای خود استفاده میکنند را نداشته و اغلب این کسب و کارها حتی با داشتن سابقه فعالیت طولانی و گاه درخشان شکست خورده و از گردونه بازار خارج میشوند.
همواره پیشنهاد میشود چه صاحبان مشاغل و چه افرادی که قصد شروع یک کار را دارند خود را با علم مدیریت کسب و کار به روز کنند، دانشی که با وجود رشد بسیار در کشورهای توسعه یافته، در کشورهایی مثل ایران هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده. هرچند طی سالهای اخیر بسیار با واژهها و رشتههای “مدیریت” با اصطلاح عمومی MBA مواجه هستیم ولی هنوز بصورت تخصصی برای هر حوزه و رشته فعالیت این دورهها توسعه نیافته است.
در یک جمعبندی کلی اگر شما هر یک از خصوصیات زیر را در کسب و کار خود دارید و یا در تفکرات خود برای شروع یک کسب و کار با آنها مواجه هستید، شک نکنید در آینده دچار شکست خواهید شد، چون این قانون علم مدیریت کسب و کار نوین است!
عادات و باورهایی که شما را به شکست شغلی میکشاند:
۱. سردرگم بودن برای شروع یک کار و یا نسبت به ادامه کار فعلی خود؛
۲. اعتقاد نداشتن به یادگیری علم مدیریت کسب و کار؛
۳. هزینه نکردن برای #تبلیغات؛
۴. تبلیغات و #بازاریابی_سنتی که گاهی نتیجه معکوس نیز میدهد؛
۵. عدم آشنایی با استعداد و نبوغ فردی؛
۶. نداشتن #ایده برای رقابت در بازار و استفاده از کارها و شیوههای تکراری برای شروع و ادامه کار؛
۷. عدم تمرکز بر روی کار؛
۸. مقصر دانستن دیگران، جامعه، حکومت و… در عدم موفقیتشان؛
۹. داشتن محدودیتهای ذهنی؛
۱۰. عدم اعتماد به نفس؛
۱۱. نداشتن #برنامهریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و نبود هدف جامع
۱۲. عادت به تکرار روزمرگیها و عادات هر روز در کار؛
۱۳. کمال طلبی و ایدهالنگری برای شروع کار و یا تغییر رویه؛
۱۴. ترس از شکست در صورت شروع کار و یا تغییر رویه کاری؛ و
۱۵. قدرت #ریسک پایین.
البته این موارد بصورت جزئیتر تا ۴۰ مورد هم قابل افزایش است ولی عموما این ۱۵ مورد در بیشتر افراد شکستخورده بصورت مشترک قابل مشاهده است.
در حوزه مدیریت کسب و کار برای هریک از این موارد و حتی موارد بیشتر راهکارهایی ارائه شده و مشاورین کسب و کار میتوانند با بررسی وضعیت شغلی فعلی شما و یا شغلی که قصد شروع آن را دارید راهکارهایی برای تبدیل شما به یک فرد شاغل با باورها و روحیات یک کسب و کار امروزی ارائه دهند.
پس در اولین گام دانش خود را نسبت به علم مدیریت کسب و کار، به ویژه در حوزه مد و فشن بالا ببرید.

About آیدین جوانی
آیدین جوانی متولد 1359 مدیرمسئول آکادمی مد مهرازی مدیرمسئول انتشارات مهرازی
More Posts by آیدین جوانی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.